Att omfamna sin spirituella sida och välja att leva sitt liv längs den andliga stigen behöver inte betyda att du försakar det kroppsliga, ditt jordliga här och nu. Även du som är andligt medveten kan ha känslor, tankar och osäkerhet kring din kropp. Att avfärda detta som fåfänga hör inte till modern andlighet. I dag finns många tankar kring estetik och fysiska attribut även i andliga kretsar.

Los Angeles är sitt ytliga rykte till trots i dag ett starkt fäste för den moderna andligheten. Kristaller, drömfångare och tarotkort är stapelvaror i de flesta kaliforniska hem, och estetiken kring den nya tidens andlighet har letat sig ut över världen via sociala medier. Människor har i alla tider velat ge visuella uttryck för sina influenser, och för dig som vill vara en del av LA-spiritualismens segertåg är det en självklar sak att även hänge dig åt dess estetik.

Los Angeles är ungdomens, strändernas och bikinitopparnas stad – och plastikkirurgins. Den moderna kosmetiska kirurgin är långt från 80-talets skräckversioner. Med implantat från aktörer som Motiva får du precis den frisläppta, naturliga look som passar ditt amerikanskt influerade spirituella jag.

Moderiktig andlighet

Som artisten Agnes Carlsson vittnar om är Los Angeles verkligen en plats där många för första gången hittar till sin spirituella sida. Efter en tid som bosatt i LA är klangskålsmassage och yoga vardagsmat.

Som med allt annat är amerikanerna utmärkta på att paketera sin spiritualism på ett attraktivt sätt. Virkade toppar, lösa saronger över bikinis, högmidjade jeansshorts och magsmycken med kristaller är starka kort i den andliga modeleken. Liksom den avslappnade attityden. Som andlig utövare är du säkert medveten om hur viktigt det är att känna sig närvarande och bekväm i sin kropp. Att haka upp sig kring sina fysiska attribut är något som kan sätta käppar i hjulen för dig på din väg mot en högre andlig medvetandegrad.

Kropp och själ

Du och din kropp arbetar hela tiden i samverkan med varandra, därav uttrycket kropp och själ, och vill du leva ett balanserat liv går inte kroppen och själen att skilja åt. Det torde därför vara lika självklart accepterat att arbeta mot förändring av sin kropp som att steg för steg arbeta med den själsliga processen. Andlighet är verkligen något helt individuellt, och något du själv anpassar formerna för efter dina egna behov.

Tiden på jorden, här och nu, är just kroppens tid. Att omfamna kroppens alla åldrar är en självklar del av din fysiska resa. Att jaga någon form av fysisk evig ungdom är nog inget för dig som är på jorden för att ta del av den kroppsliga delen av den spirituella resan, men att ta vetenskapens och kirurgins hjälp för att åldras behagligt i en naturligt hälsosam och vacker kropp kan vara ett sätt att koppla samman ditt jags medvetenhet med ditt undermedvetna. Vad vill du? Vad kan du göra här och nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *