Hur andlig eller spirituell en begravning blir beror på stundens allvar och på hur ceremonin är utformad. Om den som ska begravas är religiös får begravningen ännu en dimension. Den som har avlidit ska då inte bara begravas utan också välkomnas in i himlen. Behöver du som anhörig hjälp med de praktiska bestyren kan du kontakta Lova begravning som är en begravningsbyrå Stockholm med filialer även i Göteborg, Uppsala, Västerås, Linköping, Norrköping och Malmö. Här kan du välja mellan ett antal färdiga begravningspaket eller helt enkelt välja att skräddarsy begravningen med stöd av Lova begravningsbyrå.

Musik och minnestal

De flesta som har varit på en begravning vet hur slutgiltigt det sista avskedet kan kännas, inte minst för de anhöriga. Det finns många sätt att hylla den som har gått bort genom att hålla tal om den bortgångnes liv med många glada minnen och fina stunder. Det är heller inte ovanligt att en minnestext eller dödsruna läses upp för de som samlats för att ta farväl. Musiken spelar också en viktig roll under ceremonin då den ibland har valts av den som har gått bort.

Levande ljus har också en förmåga att vara stämningsskapande. Oavsett om begravningen hålls i kyrkan eller i en annan lokal avsedd för ändamålet kan levande ljus symbolisera de tankar och den längtan och sorg som de anhöriga känner. Att tända ett ljus på årsdagen av en begravning är också en vanlig sed för att hedra den som har gått bort och visa att personen fortfarande finns i både tankar och minnen. Förhoppningen är att ljuset når hela vägen upp till himlen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *