Är du känslig för energier kan en flytt från ett hem till ett annat bli ett större projekt än för många andra. Den eller de personer som nyss flyttat lämnar efter sig allt från dofter till energier, något som ofta plockas upp av personer med känsliga sinnen. Vad kan du göra när du håller på att flytta in i ett nytt hem, där du upplever att de förra hyresgästerna fortfarande dröjer sig kvar, om än i mer subtil form?

Börja med riktigt bra flyttstädning

Det allra första du bör göra är såklart att städa. Det har förmodligen redan de förra hyresgästerna gjort, men känner du att det behövs kan det vara värt att ge hemmet en omgång till. Vill du vara säker på att städningen blir ordentligt och noggrant gjord kan du anlita professionell flyttstädning, något som kommer garantera riktigt bra resultat. Städarna som kommer hem till dig har lång erfarenhet, de har rätt sorts produkter och de vet precis vad som behöver göras. Att lägga lite extra pengar på det här garanterar inte bara att du flyttar in i ett riktigt rent hem, utan det frigör också tid för dig, som du kan lägga på övriga flyttdetaljer. Det är mycket som behöver förberedas, planeras och packas och varje extra stund du kan lägga på det kommer hjälpa dig inför dagen då flyttlasset går.

Rensa ut gamla energier

När ditt nya hem är städat och gnistrande rent är det dags att ta hand om de kvardröjande energierna från de tidigare hyresgästerna. För att få det så rent som möjligt även energimässigt finns olika tips, där så kallad ”smudging” är bland de vanligaste. Detta är en tradition som går tillbaka tusentals år till ursprungsbefolkningar över hela världen, och därför är det viktigt att utföra den här andliga ritualen med vördnad och respekt. För att rena energierna i exempelvis ett hem skaffar du ”smudge sticks” som är ihopbundna örter, ofta vit salvia, som du lägger i en eldfast skål. Tänd eld på toppen av örterna och blås försiktigt ut den så snart det börjat brinna lite, så att det istället är rök som bildas. Rör dig genom rummet och sprid röken med hjälp av handen eller en fjäder, och var noga att nå in i rummets hörn där energier gärna stannar kvar. Du börjar och slutar vid dörren, och släcker salvian när du är helt klar. Efter en stund är det dags att öppna upp fönstren och låta de gamla energierna vädras ut tillsammans med röken från salvian, och när det är gjort känns hemmet ljusare, luftigare, lättare och mer positivt. Gör gärna en sådan här rening en gång om året eller om svåra, negativa energier kommit in i ditt hem.

Och du – nu är det dags för flyttlasset att komma, det är tid att flytta in och fylla ditt nya hem med dina egna härliga energier!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *