För att kunna utöva din andlighet krävs det att du har ett bra utrymme för det. Om du har utrymmet kan du inreda ett helt rum, men det går också fint att inreda en del av ditt hem till din egna oas. I det här inlägget får du några tips på hur du kan inreda ditt egna utrymme där du kan ägna dig åt din andlighet.

Växter

Att inreda med växter är något som får alla rum till att bli mer trivsamma. Växter är något som får många mer avslappnade och lugna vilket är egenskaper vi söker när vi ägnar oss åt vår andlighet. Du kan köpa växter i fysiska butiker, men också i de som finns online. Ett exempel på det är Wexthuset som har ett bra utbud på växter, blommor och ger dig tips och råd på hur du bäst tar hand om dina växter.

Färger

En annan sak som är bra att tänka på när du ska inreda din andliga oas är att färger gör mer intryck på oss än vad du tror. För att känna dig harmonisk och avslappnad ska du välja enkla jordnära färger som beige eller grått. Om du vill ha lite mer färg på dina väggar kan du välja en grön eller en blå färg. Många väljer att måla väggarna i en enkel färg för att sedan inkludera mer färg i deras inredning. Att ha färgklickar i din inredning gör dig piggare vilket är en bidragande faktor till att du trivs.

Tyg

Något som hjälper till att få en mysig känsla är tyger. Du kan använda tyger till gardiner, men också till att hänga upp på väggarna. Tyg och textiler hjälper till att dämpa ljudet och ger rummet en trivsam känsla. Du kan också välja att inreda med kuddar och filtar för att göra det extra mysigt.

Ljus

Att använda levande ljus är något som gör oss lugna. Om du mediterar eller behöver varva ner hjälper det att tända ett eller flera levande ljus. Många ljus har dessutom en doft vilket gör att du trivs bra. När du ska välja lampor till ditt andliga utrymme kan du tänka på att välja de lampor som lyser mer behagligt, gärna de som går att dimma ner om du känner för det.

Dofter

Som vi nämnt tidigare är dofter något som kan få oss att bli lugna och mer avslappnade. Förutom att du kan få doft till ditt rum med hjälp av blommor och doftljus kan du även tända en rökelse. Rökelser är både väldoftande och kan ha olika egenskaper, till exempel lugnande eller renande.

Kristaller

Det går inte att skriva om andlighet utan att nämna kristaller. Kristaller gör sig fina som inredning, men de har också olika egenskaper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *