Det är lätt att vara positiv när det inte finns något att störa sig på i vardagen. Men när saker och ting inte går som det ska räcker det sällan med att tänka positivt. Då gäller det istället att ta tag i problemen och se till att de åtgärdas på ett korrekt sätt.


Andlighet – inte bara önsketänkande

Ett vanligt förekommande fenomen inom New Age är det faktum att många anammar en förhållandevis passiv livsstil, bara ägnar sig åt positiva tankar och vänder andra kinden till om de stöter på problem. Det är även den främsta kritiken som finns mot andlighet, spiritualitet och trosinriktningar som New Age. Med andra ord är det ofta fokus på önsketänkande och passivitet istället för på konkreta handlingar och förslag på åtgärder. Ett läckande tak kan exempelvis inte lösas med önsketankar om att taket ska laga sig själv, även om det vore en väldigt smidig och billig lösning på problemet. Istället gäller det att ta kontakt med professionella takläggare som kan åtgärda problemet på rätt sätt. Det finns många bra takläggare i Stockholm som arbetar brett i och utanför länet. Med deras hjälp får man taket på plats och kan återgå till lugnet inom den andliga världen.

De flesta som är andliga eller spirituella har dock inte en passiv inställning till livet utan är precis som vilken människa som helst. Hur man väljer att leva sitt liv har snarare med andra faktorer än andlighet att göra. Att vara passiv, att skjuta upp saker eller att blunda för problemen som finns, är en personlighetstyp som finns i alla kategorier i samhället oavsett trosuppfattning. Men att vara troende har ändå sina fördelar då det kan skänka en inre frid i svåra situationer och göra att man klarar av utmaningar bättre än någon som inte har en tro att luta sig emot. Vilken tro man känner sig mest hemma med är så klart mycket individuellt och ibland passar inte de traditionella trossamfunden in i ens egen trosuppfattning, vilket är helt okej så länge ens tro inte går ut över någon annan på ett negativt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *