Du som är bevandrad inom den industri som växt fram kring andlig och spirituell verksamhet vet säkert hur viktigt det är att behålla ditt kritiska tänkande när det är dags att anlita tjänster du behöver betala för. Att säkerställa att det medium eller den aurahealer du vänder dig till är utbildad och erfaren är helt nödvändigt om du inte vill kasta pengarna i sjön. Detsamma gäller för de behandlingar du bokar in för din fysiska kropp.

Att värdesätta den fysik du fått äran att göra din kroppsliga resa på jorden med är numera självklart för många andligt medvetna. Precis som att du regelbundet rensar dina chakran och arbetar dig en bit i taget uppåt på den spirituella stegen är det viktigt att du tar hand om din hy och din kropp. Att då vända sig till en legitimerad aktör som exempelvis Akademikliniken gör att du kan känna dig säker på att ditt kroppsliga tempel är i goda händer.

Estetisk kirurgi regleras för första gången

1 juli 2021 trädde den nya lag i kraft som stärker konsumentens skydd på marknaden för estetiska injektionsbehandlingar och estetiska kirurgiska ingrepp. Tidigare har denna bransch i stort sett varit helt oreglerad i Sverige, men nu införs, som Socialstyrelsen informerar om, bland annat kompetenskrav på den som utför behandlingarna.

Att vara van att navigera på den andliga branschens marknader har med all säkerhet gjort dig medveten om den varierande kvalitet som kan gömma sig bakom väl saluförda produkter och tjänster. Inte minst kan en genomgång av det myllrande utbud som erbjuds på mässor som HarmoniExpo få fram både pärlor och ren humbug, som Dagens Nyheter rapporterar. För en blygsam konsument kan det ta åratal att lära sig sålla agnarna från vetet bland de andliga behandlingarna och utövarna.

Lyckligtvis är verkningarna av dessa behandlingar av mer abstrakt art, till skillnad från de fysiska behandlingar som erbjuds av aktörer på den estetiskt kirurgiska marknaden. Att det nu kommit till stånd en lagstiftning som hjälper dig som konsument och patient är verkligen något att fira. Kanske genom att boka in en behandling som förädlar dina fysiska attribut och låter dem glänsa lika mycket som din aura?

Andlig kirurgi reglerad sedan länge

För den som är intresserad av kompletterande behandlingar kan det vara av intresse att ta del av Sveriges Radios rapportering om den andliga kirurgi en småländsk healer erbjuder. Viktigt att notera är att denna verksamhet strider mot kvacksalverilagen, då utövaren behandlat både svårt sjuka och små barn. Till skillnad från den estetiska kirurgin har alltså den andliga kirurgin sedan länge haft lagar och regler att förhålla sig till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *