I Sverige samt i många andra länder finns det fina vattendrag, sjöar och hav att titta på. Många söker sig till havet för att njuta av havsdoft, saltstänk och ljumma sommarvindar. Andra söker sig dit för att komma närmare andlighet och spiritualism. Men hur är det egentligen med andlighet och vatten?

Andlighet i kombination med vatten

Hälsa och vatten har länge kombinerats. Det har till exempel länge pratats om hälsokällor där vattnet är extra rent och även ska ha hälsofrämjande egenskaper. Det talas också om att andliga väsen och spöken söker sig till vatten. Näcken är bara ett exempel på det. Många personer som är andliga eller spirituella använder också vatten för att rena sig, och även inom kyrkans värld används välsignat vigvatten samt vanligt vatten vid dop eller nöddop. Även här har vattnet alltså en renande och skyddande effekt.

Använda vatten för att stärka sitt band med andarna

Strömmande vatten ger energi som många menar kan bidra till att andarna får lättare att manifestera sig, och så kan en smart takdusch användas. Många upplever att de får en starkare kontakt med andarna när de sitter i badet, när de duschar eller bara när de befinner sig intill vatten i en eller annan form. Om man känner att andligheten blivit allt för stark och att man påverkas för mycket kan vattnet även användas för att stänga chakran och portaler. I regel krävs det dock lite mer än en kort dusch för att andarna ska bli så pass starka.

Vatten ger lugn

Vatten som porlar, regn som droppar och spegelblanka sjöar kan ge lugn. Många väljer till exempel att lyssna till olika vattenljud när de har svårt att sova eller när de är väldigt stressande. Även om det inte har direkt med andlighet att göra brukar det vara betydligt lättare att ta andlighet till sig när man mår bra. Om man vill lära sig mer om hur mottaglig man är för det andliga kan det vara klokt att utforska saken efter en avslappnande dusch, eller kanske när man sitter vid en stilla damm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *