Att lida av en hud i obalans är inte roligt för någon och ibland kan det kännas hopplöst att få en välmående hy. Men med hjälp av lite andlighet och rätt hudvård kommer man långt. Hos Hudoteket kan du enkelt beställa hem hudvårdsprodukter och fylla på lagret med bra hudvård. Men det gäller även att ta hand om sig på andra sätt, framförallt psykiskt.

Investera i bra hudvård

Det räcker oftast inte med att bara ”tänka positivt” för att få en välmående hy. Att ha rätt hudvårdsprodukter är minst lika viktigt då de hjälper huden att återfå sin balans. Hos Hudoteket finns en mängd hudvårdsprodukter för olika hudtyper och det gäller att anpassa hudvård efter sin hudtyp. Men de flesta hudtyper är i behov av främst två saker för att må bra: fukt och fett. Fukt behövs för att huden inte ska torka ut och fett behövs för att kapsla in fukten. Dock är det vanligt att huden lider brist på både fukt och fett då vi tvättar huden alldeles för ofta och inte återfuktar den ordentligt. Det skapar en obalans i huden som kan resultera i en rad olika besvär, som bland annat akne och andra utslag.

När det kommer till hudvård är det lätt att tro att dyrast är bäst, men så behöver det inte vara. Oftast betalar man för en hel del andra saker som inte gynnar huden. Förutom förpackningen som företagen ofta lägger en hel del pengar på, kostar även parfym och konserveringsmedel en hel del. Ju fler ingredienser en produkt har, desto högre är dessutom risken att drabbas av en allergisk reaktion. Därför är det bra att hålla sig till enkla hudvårdsprodukter med så få ingredienser som möjligt.

Hur andlighet hjälper mot hudproblem

Det kan tyckas långsökt, eller rentav omöjligt, att andlighet skulle kunna hjälpa mot hudproblem, men det är det inte. Andlighet och spiritualism har en mycket positiv effekt på det psykiska måendet, vilket i sin tur påverkar kroppens alla organ. Stress, ångest och oro är nämligen vanliga känslor i dagens samhälle och det påverkar kroppen mycket negativt. Huden är tidig med att reagera på stress och andra negativa känslor. Den kan få utslag och andra problem relaterade till psykisk ohälsa och den främsta orsaken till det är kortisol. Kortisol är ett hormon som utsöndras under stress, vilket blockerar och hämmar immunförsvaret och sätter kroppens funktioner ur spel. Det kan leda till sömnbrist och ett sämre upptag av näringsämnen, vilket på sikt förstör kroppen. Huden är dock tidig med att visa tecken på när något i kroppen inte står rätt till och därför är det viktigt att ta hudproblemen på allvar. Att finna ett inre lugn med hjälp av andlighet och/eller yoga är vanliga och effektiva sätt att lättare kunna hantera stress i vardagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *