Andligheten och spiritualismen är idag starkt influerad av det österländska tänkande och inte minst av Feng Shui. Den daoistiska kinesiska läran berättar att den fysiska miljön omkring människan på olika sätt kan förändras och leda till en större inre harmoni. Bokstavligen betyder Feng Shui, vind och vatten, det österländska tankesättet används vid exteriöra och interiöra miljöer. Glöm inte heller bort att färgsättningen av rummen påverkar din hälsa och ditt välbefinnande – minst lika mycket som sakerna omkring oss.

Skapa vanor och inred enligt Feng Shui

Bli mer harmonisk och inred ett hem du verkligen trivs i! Flertalet personer som hör ordet Feng Shui, tror att det handlar om att kavla upp ärmar och rensa, plocka bort och sortera. Vilket kan kännas alldeles för påfrestande och övermäktigt. Till viss del handlar Feng Shui faktiskt om detta, det är en livsstil och ett tankesätt som är starkt kopplat till husliga vanor. Börja med dessa fyra handlingar och låt det först bli naturliga vanor och en del av er vardag. Andligheten börjar med goda vanor och rutiner vilket motverkar psykisk ohälsa och får dig att må bättre.

1. Allt som tar mindre än tre minuter, skall göras direkt! Skölja av tallrikar, bestick och glas, töm diskmaskin eller sortera tvätten. Vänta inte och skjut inte upp saker till morgondagen.

2. Plocka kontinuerligt undan saker som inte används, förbered även väska, kläder och skor inför morgondagen, redan kvällen innan.

3. Ta alltid med något från rummet som skall tillbaka till rätt plats, gå inte tomhänt, ta med kaffekoppen eller tekoppen direkt från vardagsrummet till köket.

4. Sortera i en hög och på samma plats, gör inte mindre ansamlingar på olika ställen, det skapar endast oro.

Kommer du på flera goda vanor? Skriv ner på listor och glöm inte att rutiner alltid skapas i vardagen.

Tänk Feng Shui när du möblerar

När du möblerar enligt Feng Shui, utgå från att placera möblerna enligt naturliga principer, det skall flöda och pytsa ut de större pjäserna likt stenar i en porlande bäck. Balansen ligger i att det inte får bli för mycket möbler eller att det känns som att möblerna stoppar ljusets naturliga flöden från exempelvis fönstren.

Utsikten från sittmöbler skall locka till att titta mot fönster eller dörrar för att inredningen skall skapa trygghet. En stilren möbelbutik på nätet kan ge dig inspiration när det kommer till möbler och Feng Shui. Väggarna få gärna ha plats för förvaring eller ha smalare bord för plats av gröna växter som även kan ge hemmet en renare inomhusluft. Möblerna skall ställas i kraftpositioner, där brukaren av en stol eller soffa får en god överblick över rummet, fönster och dörrar. Skapa även gröna oaser i ett hörn eller på mindre utvalda platser, genom placering på bord eller hyllor. Österländsk filosofi är starkt kopplat till Yin och Yang och det återspeglas i Feng Shui, tänk på att skapa en inredning där allt finner en motpol, mörkt, vitt, runt, fyrkantigt, feminint möter maskulint. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *