Kristaller är något som har blivit allt mer populärt. Idag är det inte bara de mest spirituella som förstår de positiva egenskaperna med stenarna, utan kristaller syns aktivt till hos både artister, influensers, ungdomar och andra vuxna. Du kan med fördel investera i några fina kristaller för att släppa loss din inre kraft, men du kan också ge bort dem som en vacker och värdefull julklapp.

Att ge bort kristaller som julklappar är ett mycket bra val – speciellt till någon du håller kär. Kristallerna, eller stenarna, besitter nämligen olika egenskaper och således olika krafter. I alla stenar och kristaller finns det energier som mottagaren kan påverkas av. Med hjälp av dessa energier kan du ge rening, healing eller till och med balans till de du älskar.

Kristallernas betydelse

Har du bestämt dig för att ge bort kristaller som julklappar är det viktigt att du vet vilka egenskaper och energier de olika stenarna har. På så sätt kan du se till att stenen verkligen kommer till nytta och att du ger bort julklappar som verkligen uppskattas. Här nedan tittar vi på betydelsen hos de vanligaste kristallerna.

Tigeröga – Den här stenen är utmärkt att ge bort till den som känner sig trött och tömd på energi. Stenen aktiverar kroppens energiflöde och ger dig ett skarpare sinne och en klarare tankegång. Det sägs även att den här stenen kan få fram sanning och ge en bättre självinsikt.

Rosenkvarts – Behöver kärleken en extra knuff är det rosenkvarts du ska välja. Det här är nämligen en mycket vacker sten som står för både harmoni och kärlek. Den kan också balansera sinnena och energi, samt hjälpa dig att slappna av och ge ro. Vissa menar även att rosenkvarts har en positiv påverkan på den som försöker bli gravid.

Obsidian – Har du någon i din närhet som lider av psykisk stress är obsidian en utmärkt julklapp att ge bort. Denna sten är mycket skyddande och suger åt sig psykisk stress som en svamp. Den hjälper dig även att bli av med negativa energier i kroppen eller i närheten, t.ex. i hemmet. Precis som med tigerögat ger den här stenen även en tydligare bild av vilka vi är

Ametist – Behöver du ge bort inspiration i julklapp är ametisten rätt val. Den här stenen påminner dig om att du kan få precis vad du vill, uppnå vad du vill och bli vad du vill. Den sägs även aktivera ditt kronchakra och ge dig tillgång till andlig medvetenhet och större visdom. Står du eller någon du känner inför ett mycket tufft val i jul kan ametisten hjälpa till att komma vidare.

Turmalin – Turmalin är ett bra val när du vill öka mod och självkänsla och samtidigt få mer inspiration. Den här stenen är även känd för att kunna balansera de kvinnliga och manliga krafter som vi alla har inom oss och ger ett bättre självförtroende. Det är rekommenderat att använda den här stenen i kombination med silver för bästa effekt och för att stärka stenens egenskaper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *